Svar på artiklen offentliggjort af TT, 23 januar, vedrørende advarsel mod kosttilskud som markedsføres af Svensk Kosttilskud AB i Danmark.

De stoffer der er udstedt advarsler mod er synefrin i kombination med koffein, yohimbin og ekstrakter fra tribulus terrestris.

Når det drejer sig om produkter, der indeholder kombinationen af synefrin og koffein, har vi ikke solgt dem, siden den svenske levnedsmiddelkontrol, Livsmedelsverket, advarede mod, at en sådan kombination kan være skadelig. Desværre har vi ikke fået opdateret indholdsfortegnelsen på vores dansksprogede websides med denne information, hvorfor det fejlagtigt er angivet, at vi sælger denne kombination.

Samme fejl er sket i forbindelse med yohimbin.  Svensk Kosttilskud AB har derfor ikke, som det er fremført, solgt produkter der indeholder yohimbin. Vi har blot bragt en forkert ernæringsinformation i vores dansksprogede webbutik.

Tribulus terrestris er et kosttilskud, som er lovligt at sælge i Sverige og EU, men hvor man i Danmark er nået frem til en anden bedømmelse end i de øvrige EU-lande. Svensk Kosttilskud AB baserer sin virksomhed i Sverige og følger både svensk og europæisk lovgivning.

Vi beklager, at vi i disse tilfælde har formidlet fejlagtig information omkring indholdsdeklarationen i vores danske webbutik. Svensk Kosttilskud AB har altid haft som mål at levere sikre og velfungerende kosttilskud med komplette indholdsdeklarationer, og vi har nu vedtaget at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal sikre, at enhver fremtidig information i vores webbutik er korrekt.

Morgan Norrestam

Markedschef og administrerede direktør