Omega-9

Omega 9 er en gruppe enkeltumættede, og ikke-essentielle fedtsyrer. Derfor er det stadig fordelagtigt at tilføre kosten Omega 9, da omega 9 bland andet er kendt for evnen til at øge det gode kolesterol HDL-kolestorol, og dermed reducere risikoen for kardiovaskulære sygdomme.

Her finder du kosttilskud med omega-9 fra hørfrøolie, olivenolie, sortkommenolie, avocadoolie og havtorn.

Hvad er Omega 9 godt for?

Omega-9 er en gruppe af fedtsyrer, som du måske ikke hører om alt for ofte, fordi omega-3 ofte er den fedtsyre, der er i centrum. Men faktisk er omega-9 fedtstofferne vigtige for vores sundhed, ved for eksempel at bidrage til normaliseringen af vores blodfedt. Omega 9 er blandt andet med til at redusere risikoen for slagtilfælde ved at øge HDL-kolestorol (det gode kolestorol) og ved at mindske LDL-kolestorol (det dårlige kolestorol).

Hvad er Omega 9?

Omega-9 er en gruppe af enkeltumættede fedtsyrer og adskiller sig dermed fra omega-3 og omega-6 som er to flerumættede fedtstoffer. Omega-9 fedtstofferne er ikke-essentielle, hvilket betyder, at kroppen i et vist omfang kan producere disse fedtstoffer, når det er nødvendigt, men det er stadig godt at sørge for at få omega-9 fra kosten. Man har set, at omega-9 kan have stor betydning for blodlipider, ved at bidrage til at sænke det "dårlige" LDL-kolesterol og øge det "gode" HDL-kolesterol. Derudover ser det ud til, at omega-9 kan have betydning for blodsukkeret, men dette kræver mere forskning på området.

Hvor findes Omega 9 naturligt?

Den mest almindelige omega-9 fedtsyre hedder oliesyre, som findes i meget høje mængder (ca. 85%) i olivenolie, og forskere mener, at det kan være oliesyren, der er ansvarlig for de positive effekter, som olivenolie ser ud til at have på blodtrykket. Dette skyldes, at oliesyre kan hjælpe med at forhindre åreforkalkning. Udover olivenolie findes omega-9 i mange af vores fede grøntsager som eksempelvis avocadoer. Omega 9 findes også naturligt i pekannødder, mandler og cashewnødder. Hørfrøolie er en vegetabilsk kilde til sunde fedtsyrer og indeholder også omega-3 og -6, som den primære vegetabilske kilde til disse fedtsyrer.

Kosttilskud med Omega 9

I de senere år er man begyndt at tale om vigtigheden af et afbalanceret indtag af omega-fedt. Derfor findes omega-9 som regel i kosttilskud, der også indeholder omega-3 og/eller omega-6, som sikrer, at du får alle fedtsyrerne.

 

Læs mere
Filtre
Sorter
Mest populære
Filtre
Varetype
Havtornekstrakt4 Sortkommenolie2 Hørfrøolie flytende2 Avocado oil1
Varemærke
Healthwell3 Elexir Pharma2 Naturens Apotek1 Bringwell1 Närokällan1 Holistic1
Mærkning
Vegan 6
Økologisk 5
Form
Flydende 5
Kapsler 3
Tabletter 1
Sorter
Mest populære
Filtre
Filtre Viser 9 produkter
Varetype
Havtornekstrakt4 Sortkommenolie2 Hørfrøolie flytende2 Avocado oil1
Varemærke
Healthwell3 Elexir Pharma2 Naturens Apotek1 Bringwell1 Närokällan1 Holistic1
Mærkning
Vegan 6
Økologisk 5
Form
Flydende 5
Kapsler 3
Tabletter 1
Sorter
Mest populære
Sortkommensolie
100 ml
Healthwell Sortkommensolie �KO
125 kr
5,0
5
Betyg: 5 / 5
Omega-7 & A-vitamin
120 kapsler
Omega-7 & A-vitamin
229 kr
4,8
4.8
Betyg: 4.83 / 5
Buckthorn Kapsler
60 kapsler
Buckthorn Kapsler Ekstra St�rke
229 kr
5,0
5
Betyg: 5 / 5
Hørfrøolie ØKO
250 ml
H�rfr�olie �KO
65 kr
4,0
4
Betyg: 4 / 5
Havtorn tabletter
90 tabl
Naturens Apotek Havtorn
99 kr
4,5
4.5
Betyg: 4.5 / 5
Membrasin
120 kapsler
Membrasin
289 kr
4,9
4.9
Betyg: 4.94 / 5