Kobbertilskud

Kobber er et livsnødvendigt mineral, der kan fungere som en antioxidant i kroppen og på den måde beskytter kroppens celler mod frie radikaler og oxidativt stress. Herudover indgår kobber i mange enzymer, som bidrager til stofskiftet og jernomsætningen i kroppen. Desuden har det betydning for vores immunsystem og bidrager til håret og hudens naturlige pigmentering.

I denne kategori finder du kobbertilskud.

Kobber kosttilskud

Kobber er et såkaldt sporstof, hvilket betyder, at vi skal have det, men i meget små mængder. Kobber indgår i mange forskellige proteiner og enzymer, der er vigtige for bindevæv, forbrænding og nerve- og immunsystemet. Kobber bidrager også til normal pigmentering af hår og hud.

HVAD SKAL MAN SPISE FOR AT FÅ KOBBER?

Kobber er et essentielt mineral, der også fungerer som en antioxidant og er almindeligt forekommende i hår- og hudtilskud. Kobber findes i små mængder i alle fødevarer, men Pålæg, lever, indmad, skaldyr, fuldkornsprodukter, bælgfrugter, nødder, og kakao er eksempler på fødevarer, der indeholder større mængder kobber.

På grund af korrosion af kobber i vandrør er det ret almindeligt, at vi indtager kobber gennem drikkevand. For at undgå for højt indhold, bør du aldrig bruge varmt vand fra hanen, når du laver mad, og lad gerne vandet løbe et stykke tid, inden du drikker det.

HVOR MEGET KOBBER SKAL MAN HAVE?

Kobber fungerer som en antioxidant, der beskytter cellerne mod oxidativt stress. Vi er konstant udsat for oxidativ stress, for eksempel når vi omdanner ilt, stress eller røg og denne proces nedbryder vores celler. Antioxidanter hjælper med at modvirke dette og beskytter cellerne.

Kobber er også nødvendigt for enzymer, der danner kolesterol. Lave kobberværdier øger risikoen for forhøjede LDL-kolesterolværdier. Kobber er vigtigt for at bidrage til et stærkt kardiovaskulært system og for at opretholde sunde kolesterolniveauer.

Selvom vi har brug for en meget lille mængde kobber, kan et for lavt indtag føre til anæmi, det samme symptom som ved for lidt jern. Dette skyldes, at kobber er en del af enzymet, der omdanner jern til en form, der kan optages af os. Hvis vi så har for lidt kobber, kan denne omdannelsesproces ikke finde sted. Det anbefalede daglige indtag af kobber er lige under et milligram om dagen for voksne ( 0,9 mg for voksne mænd og kvinder). Anbefalingerne er højere for gravide og ammende kvinder.

BIVIRKNINGER AF KOBBER

Kobber har ingen bivirkninger ved normal brug. Du bør ikke overdosere kobber i store mængder. Dette skyldes, at kobber er et sporstof og tungmetal, der delvist er lagret i kroppen. Overdosering kan forårsage kvalme og opkastning.

 

Læs mere
Filtre
Sorter
Mest populære
Filtre
Varemærke
Thorne1 Solgar1 Holistic1 Healthwell1
Form
Kapsler 3
Tabletter 1
Mærkning
Vegan 2
Sorter
Mest populære
Filtre
Filtre Viser 4 produkter
Varemærke
Thorne1 Solgar1 Holistic1 Healthwell1
Form
Kapsler 3
Tabletter 1
Mærkning
Vegan 2
Sorter
Mest populære
Kobber
90 kapsler
Kobber
105 kr
5,0
5
Betyg: 5 / 5
Chelateret Kobber
100 tabl
Solgar Kelaterad Koppar
109 kr
2,0
2
Betyg: 2 / 5