EAA

EAA (Essential Amino Acids) er et meget populært aminosyretilskud, som indeholder alle de essentielle aminosyrer. Disse aminosyrer har en indvirkning på proteinsyntesen, som er en proces, der har stor betydning for muskelvæksten. Det at en aminosyre er essentiel betyder, at det er nødvendigt at indtage den gennem kosten, fordi den ikke kan produceres i kroppen som de ikke-essentielle aminosyrer.

HVAD ER EAA?

EAA, essentielle aminosyrer, omfatter de essentielle aminosyrer, som vores krop ikke selv kan producere. Der er 9 aminosyrer, der anses for essentielle: Histidin, isoleucin, leucin, lysin, methionin, valin, phenylalanin, threonin og tryptofan. EAA er en del af vores proteinsyntese og er nødvendig for, at vi kan opbygge vores muskelmasse. EAA er derfor populært blandt folk der træner og vil bygge muskler, og personer der ønsker at blive stærkere og udvikle deres fysik, men også dem, der går på slankekur, da det kan være med til at bevare muskelmassen under diæt.

HVORNÅR SKAL MAN TAGE EAA?

For at opnå den bedste effekt af EAA er det godt at tage det på tom mave, eller tidligst to timer efter sidste måltid. Hvis du for nylig har spist noget andet proteinrigt i forbindelse med EAA, vil kroppen også optage det, og det bremser optagelsen af EAA.

HVORDAN TAGER MAN EAA?

EAA fås i pulverform i flere smagsvarianter, som er populært at drikke inden træning eller til at blande sin egen PWO med fx beta-alanin, koffein og kreatin. EAA er også tilgængelig i kapselform for dem, der foretrækker det.

EAA ELLER BCAA?

Både BCAA og EAA er gavnlige til at øge muskelmassen eller forhindre dens nedbrydning. EAA består af flere aminosyrer sammenlignet med BCAA. Selvom der i øjeblikket er behov for flere undersøgelser for klart at demonstrere, hvordan aminosyrer interagerer for at maksimere proteinsyntesen, kan EAA være gavnlig til at sikre tilstrækkeligt indtag af essentielle aminosyrer. BCAA har i modsætning til EAA den fordel, at det har en højere koncentration af L-leucin og ikke skal konkurrere med så mange aminosyrer som EAA om optagelsen, hvilket kan give hurtigere optagelse i kroppen.

 

Læs mere
Filtre
Sorter
Mest populære
Filtre
Varemærke
Better You2 Delta Nutrition1 Svenskt Kosttillskott1
Form
Pulver 3
Tabletter 1
Sorter
Mest populære
Filtre
Filtre Viser 4 produkter
Varemærke
Better You2 Delta Nutrition1 Svenskt Kosttillskott1
Form
Pulver 3
Tabletter 1
Sorter
Mest populære
Core EAA Powder
400 g
Core EAA Powder
205 kr
4,6
4.6
Betyg: 4.6 / 5
EAA Amino
400 g
Delta Nutrition EAA Amino
275 kr