Glutamin

Glutamin er en af musklernes mest almindelige aminosyrer. Glutamin som kosttilskud har derfor længe været populært blandt personer, der træner, og som fokuserer på stærk muskelmasse, men kan også anvendes under diæt, hvor det kan være svært at få tilstrækkelige mængder af denne aminosyre.

Her finder du produkter med aminosyren L-glutamin og glutaminsyre, og du finder kosttilskud med glutamin både i pulver og piller.

HVAD ER GLUTAMIN?

Glutamin, eller L-glutamin, er en ikke-essentiel aminosyre og en af byggestenene i protein. At aminosyren er ikke-essentiel betyder, at kroppen selv kan fremstille den efter behov. Glutamin har mange funktioner i kroppen, blandt andet har det en vigtig rolle i proteinsyntese og opbygning af muskler samt for iltbalancen. Glutamin spiller også en rolle i kroppens nitrogenoxidsystem ved at bidrage med mere end 35 % af det samlede nitrogen, der transporteres til musklerne.

GLUTAMIN OG TRÆNING

Glutamin er den mest udbredte aminosyre i vores muskelvæv med en vigtig rolle for energistofskiftet. Glutamin opbruges hurtigere ved tunge belastninger såsom intense og krævende træningspas, derfor er denne aminosyre populær at tage i forbindelse med træning. I vores artikel kan du læse mere om, hvorfor aminosyrer er gode i forbindelse med træning.

HVORNÅR SKAL MAN TAGE GLUTAMIN?

Glutamin tages bedst på tom mave. Tager du glutamin sammen med et måltid, kan det give langsommere optagelse i kroppen, da det konkurrerer med andre aminosyrer fra kosten.

GLUTAMIN TILSKUD

Glutamin som tilskud kaldes L-glutamin, hvor L-formen betyder, at glutaminen er i fri form og så lettere kan optages af blodet. Tilskud af L-glutamin fås i pulver- og kapselform, og her kommer du til at mærke, hvad der passer dig bedst. Som flere andre aminosyrer findes glutamin også i proteinrige fødevarer. Men da den er følsom over for opvarmning, kan den let ødelægges under tilberedningen. Så er et kosttilskud af glutamin glimrende til at sikre, at du får aminosyren.

Læs mere
Filtre
Sorter
Mest populære
Filtre
Varemærke
Healthwell2 Svenskt Kosttillskott2 Helhetshälsa1 Thorne1 Solgar1 Better You1 Holistic1
Form
Pulver 4
Kapsler 4
Tabletter 1
Sorter
Mest populære
Filtre
Filtre Viser 9 produkter
Varemærke
Healthwell2 Svenskt Kosttillskott2 Helhetshälsa1 Thorne1 Solgar1 Better You1 Holistic1
Form
Pulver 4
Kapsler 4
Tabletter 1
Sorter
Mest populære
L-Glutamin 1000
60 tabl
Healthwell L-Glutamin 1000
125 kr
5,0
5
Betyg: 5 / 5
L-Glutamin
300 g
Better You L-Glutamin
239 kr
Glutamin
400 g
Holistic Glutamin
259 kr
L-Glutamine
50 kapsler
Solgar L-Glutamine
129 kr
5,0
5
Betyg: 5 / 5