Mineralkompleks

Et multimineral eller mineralkompleks, som det også kaldes, indeholder flere forskellige mineraler i forskellige kombinationer, som kan anvendes for at sikre det daglige indtag.

HVAD ER MULTIMINERALER?

Der er flere forskellige typer multimineraler udviklet til forskellige områder: fokus, væskebalance, knoglesundhed og skønhed. Et multimineral kan også være perfekt til dig, der er meget fysisk aktiv, spiser for ensidigt eller som af forskellige årsager ikke spiser bestemte typer mad, og ønsker at sikre dit daglige indtag af mineraler.

Mineralelementer er opdelt i makroelementer og mikroelementer, baseret på graden af forekomst i kroppen. Makronæringsstoffer omfatter stoffer, der udgør mindst 0,01 % af den samlede kropsvægt, og mikronæringsstoffer omfatter mineraler, der er nødvendige i meget små mængder, mindre end 100 mg/dag.

magnesium

Magnesium er et vigtigt mineral, der indgår i flere af kroppens forskellige processer og bidrager blandt andet til normal muskelfunktion og elektrolytbalance. Takket være det faktum, at magnesium deltager i afspænding af muskler, kan mængden afmagnesium i kroppen påvirke tilstande med muskelspændinger og kramper. Læs mere om magnesium.

ZINK

Zink er et meget vigtigt mineral for dem, der træner hårdt, og som ønsker at holde både fedtforbrænding og muskelvækst i top. Zink er involveret i celledeling, immunsystemet, stofskiftet og i flere proteinfunktioner. Zink er også forbundet med normalt blodtryk, hukommelse og indlæring samt modvirker oxidativ stress som igen er forbundet med vores aldring.

SELEN

Selen er et mineral, der findes naturligt i jorden. Det fungerer som en antioxidant, der hjælper med at beskytte vores celler mod for tidlig ældning og hjælper med at styrke vores immunsystem. Selen indgår i mange multimineral kosttilskud

JERN

Jern har flere vigtige funktioner i kroppen, det indgår i hæmoglobin, som transporterer ilt fra lungerne og ud i kroppen. Det indgår også i nogle enzymer og har en vigtig rolle i produktionen af hormonet dopamin, et hormon, der blandt andet påvirker vores muskelfunktion og vores humør.

JOD

Mineralet jod er ansvarlig for produktionen af kroppens hormoner. Skjoldbruskkirtlen kan ikke producere hormoner uden jod. Jod stimulerer også væksten og er vigtig for børns udvikling. Derfor anbefales gravide normalt at spise lidt mere jod.

KROM

Krom er et mineral, der er meget populært som supplement blandt dem, der ønsker at reducere deres søde tand og tabe sig. Chrom hjælper med at balancere blodsukkerniveauet, hvilket kan føre til nedsat sød trang. Det forekommer naturligt i luft, vand og jord. Det findes også i fødevarer som muslinger, fisk, fuldkornsprodukter, kød, nødder og bælgfrugter.

MANGAN

Mangan er et mineral, der indgår i forskellige proteiner, der har stor betydning for forbrændingen. Det fungerer også som en antioxidant og beskytter cellerne mod oxidativt stress forårsaget af dårlige livsstilsvaner som stress og for meget fed mad. Mangan får vi gennem blandt andet havregryn, bladgrøntsager og nødder, men også gennem vores drikkevand.

KOBBER

Kobber er et mineral, der er livsvigtigt og fungerer som en antioxidant, men som kun er nødvendigt i små mængder. Det er en del af proteiner og enzymer, der er vigtige for bindevæv, forbrænding og nerve- og immunsystemet. Kobber bidrager også til normal pigmentering af hår og hud.

KALCIUM

Calcium findes i knogler, tænder og frit i blodet. Det har mange forskellige funktioner i kroppen og blandt andet en vigtig rolle i nervesignalering. Derudover deltager den i celledeling og selvfølgelig i opbygningen af ??skelettet. Er du langdistanceløber, er du på diæt eller undgår du mælkeprodukter, kan du have brug for ekstra kalk.

KALIUM

Kalium er et mineral, der har en vigtig rolle for kroppens blodtryk, normale muskel- og nervefunktion og for nyrernes funktion. Kaliumtilskud bruges nogle gange i bodybuilding før konkurrencer for at øge muskeldefinitionen. Kalium hjælper med vandregulering og det får muskelcellerne til at tiltrække vand og på denne måde fremhæves muskulaturen

Læs mere
Filtre
Sorter
Mest populære
Filtre
Varetype
Multimineral5 Spormineral1
Varemærke
Dense4 Alg-Börje1 Great Earth1 Holistic1 Healthwell1 Svenskt Kosttillskott1
Form
Kapsler 6
Tabletter 3
Mærkning
Vegan 3
Sorter
Mest populære
Filtre
Filtre Viser 9 produkter
Varetype
Multimineral5 Spormineral1
Varemærke
Dense4 Alg-Börje1 Great Earth1 Holistic1 Healthwell1 Svenskt Kosttillskott1
Form
Kapsler 6
Tabletter 3
Mærkning
Vegan 3
Sorter
Mest populære