Mine sider
Mine sider
Inspirerende læsning | Kost & kosttilskud | Træning | Opskrifter | Ambassadører

Derfor er spinat godt for fedtforbrændingen

Kender du mønstret med, at hver mandag starter med en streng diæt, og allerede tirsdag eftermiddag længes du efter slikskålen? Appetitkontrol er svaret, og lidt overraskende kan ekstrakt fra spinat være effektivt i denne sammenhæng.

  • Spinat og fedtforbrænding
  • Kosttilskud med spinat

Spinat og fedtforbrænding

Spinat har mange interessante stoffer, der kan gavne både din generelle sundhed, din træningspræstation og din fedtforbrænding. Spinat er rig på vitaminer og mineraler og lige som sin farverige ven rødbeden, er den også rig på nitrat, hvilket igennem kvælstofoxidprocessen kan bidrage til øget udholdenhed og præstation.

Når det kommer til fedtforbrænding, er det primært indholdet af thylakoider, vi skal rette opmærksomheden mod. Thylakoider findes i alle mørkegrønne bladgrøntsager og er vigtigt for plantens fotosyntese. Hos os mennesker medfører thylakoider en langsommere nedbrydning og optagelse af mad i maven, hvilket resulterer i tidligere mæthedssignaler og et mindsket behov for mere mad. Ved at tilføre dette stof kan vi lettere reducere portionerne og dermed tabe os.

Et glas med spinatjuice, omringet af spinat blade og to halve kiwier.

Kosttilskud med spinat

For at drage fordel af thylakoidernes virkning kan du med fordel tilsætte spinat til dine måltider, og du vil også få sundhedsmæssige fordele fra denne næringsrige grøntsag. Hvis du forsøger at tabe dig, kan du også bruge et koncentreret kosttilskud for at få en større mængde af stoffet uden at skulle spise store mængder spinat. Kosttilskud med spinatekstrakt bliver stadig mere udbredt på markedet og markedsføres som appetitregulatorer til vægttab, uden kendte bivirkninger.

Referencer:

Body weight loss, reduced urge for palatable food and increased release of GLP-1 through daily supplementation with green-plant membranes for three months in overweight women. C Montelius, D Erlandsson, E Vitija, EL Stenblom, E Egecioglu, C Erlandsson-Albertsson, Apetite vol 81, 2014.

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej