Selentilskud

Selen er en antioxidant, som hjælper med at beskytte kroppens cellemembran mod frie radikaler og på den måde også mod oxidativt stress. Desuden hjælper selen med at bibeholde immunsystemets normale funktion. Ved for lavt indtag af selen forværres kvaliteten af hår og negle. Derfor anvendes et kosttilskud med selen ofte som et skønhedstilskud for den, der vil give sit hår og sine negle lidt ekstra.

hvad er selen?

Mineralet selen er et grundstof, der findes naturligt i jorden. Selen fungerer som en antioxidant og er en del af en række vigtige enzymer, der hjælper med at beskytte vores celler. Vores celler udsættes konstant for frie radikaler, der nedbryder celler og ælder dem. Frie radikaler frigives blandt andet ved vores stofskifte af ilt, stress og solen, og antioxidanter beskytter mod virkningerne af frie radikaler.

HVAD GØR SELEN?

Selen bidrager også til reguleringen af skjoldbruskkirtelhormoner og spiller derfor også en rolle i forbrændingen. Vores immunsystem er afhængigt af selen for at kunne fungere ordentligt, hvide blodlegemer, der forsvarer kroppen mod infektioner, ser ud til at virke dårligere, når der er for lidt selen i kroppen. Lave selenniveauer kan også føre til hår og negle af dårlig kvalitet.

hVOR MEGET SELEN SKAL MAN HAVE?

Den anbefalede mængde er 50 mcg for kvinder om dagen og 60 mcg for mænd. Kvinder, der er gravide eller ammer, har et lidt større behov, omkring 60 mcg pr. I gennemsnit får de fleste for lidt indtag på omkring 34 mcg dagligt, hvorfor et kosttilskud kan være nyttigt.

FØDEVARER RIGE PÅ SELEN

Selen findes naturligt i de fleste fødevarer, men i varierende mængder. Det er primært animalske fødevarer, der er rige på selen. De fødevarer, der indeholder de højeste niveauer af selen, er fisk, skaldyr, nødder og frø og mejeriprodukter som ost, mælk og æg. Spiser du vegetarisk kost, kan du sikre dit indtag ved at spise disse mejeriprodukter. For veganere kan det dog være sværere at få nok, så det kan være godt med et kosttilskud.

SELEN MANGEL

Selenmangel er ualmindeligt, men kan forekomme i nogle tilfælde. Alvorlig mangel på selen kan føre til ændringer i hjertemusklen. For at undgå selenmangel kan et kosttilskud være velegnet til nogle mennesker. Selen indgår i multivitaminer og fås også som individuelt tilskud, hvor op til 100 mcg er almindeligt. Selentilskud henvender sig primært til dem, der gerne vil pleje deres hår og negle.

SELEN BIVIRKNINGER

Selen har ingen bivirkninger ved normal brug, men du bør nok ikke overstige 300 mcg dagligt. Hårtab og hudforandringer er potentielle symptomer på meget høj overdosis.

Læs mere
Filtre
Sorter
Mest populære
Filtre
Varemærke
Healthwell4 Pharma Nord2 BioCare1 Thorne1 Närokällan1 Solgar1 Holistic1 Svenskt Kosttillskott1
Form
Kapsler 8
Tabletter 3
Flydende 1
Mærkning
Vegan 7
Sorter
Mest populære
Filtre
Filtre Viser 12 produkter
Varemærke
Healthwell4 Pharma Nord2 BioCare1 Thorne1 Närokällan1 Solgar1 Holistic1 Svenskt Kosttillskott1
Form
Kapsler 8
Tabletter 3
Flydende 1
Mærkning
Vegan 7
Sorter
Mest populære
Selen 200
90 kapsler
Selen 200
95 kr
4,8
4.8
Betyg: 4.75 / 5
Selen 200
90 kapsler
Core Selen 200
79 kr
5,0
5
Betyg: 5 / 5
Selen 100
90 kapsler
Selen 100
79 kr
5,0
5
Betyg: 5 / 5
Selen
90 kapsler
Holistic Selen
125 kr