Sådan fungerer ingefær og gingeroler
Den krydrede rod ingefær er populær både for sin kraftfulde smag og for sine gavnlige egenskaber. Roden bruges både i madlavning og som helsekost blandt dem, der ønsker at tabe sig, har problemer med leddene eller blot vil anvende den som en næringskilde.
- Ingefær og dens egenskaber
- Anvendelsesområder
Ingefærens egenskaber
Ingefær er en populær smagsgiver i asiatisk madlavning. Vi spiser det blandt andet sammen med sushi og drikker det i sund te. Ingefær har en stærk, let stikkende smag og medfører en følelse af varme i kroppen.
Ingefær indeholder flere interessante aktive stoffer, såsom antioxidanter, vitaminerne B6, C og E samt mineralerne kalium, magnesium, kobber og zink. Derudover indgår gingeroler, shoagoler og zingeroler.
Anvendelsesområder
Ingefær har længe været anvendt som naturmedicin mod forskellige lidelser, blandt andet maveproblemer, kvalme og forebyggende for hjerte, led og immunsystemet, og det anvendes stadig i dag til mange forskellige formål.
Ved vægttab kan ingefær anvendes, da man udnytter følelsen af varme, som gingerolerne medfører. Når kroppen bliver varm, kræver det nemlig mere energi til varme, og dermed bliver energiforbruget højere. Personer, der prøver forskellige detoxkure for at finde balance i næringsindtaget, plejer at anvende ingefær som en ingrediens i deres kur på grund af dens sundhedsfremmende egenskaber.
For led- og muskelhelbredet er kosttilskud med ingefær et almindeligt forekommende indslag. Man tror, at gingerolerne til en vis grad kan modvirke inflammatoriske processer i kroppen, og antager derfor, at dette kan gavne personer, der har problemer med slidte led og ledproblemer. Om det virker, og hvor meget der kræves, er ikke dokumenteret, men hvis det gør en forskel, ville det være en enkel måde at lindre sine problemer naturligt.
Immunsystemets funktion støttes af flere forskellige vitaminer og mineraler, hvor mange af dem indgår i ingefær. Ingefær er også rig på antioxidanter, som beskytter cellerne mod at blive nedbrudt af frie radikaler. Mange sundhedsbevidste mennesker bruger derfor et stykke ingefærrod i smoothies eller te for dagligt at få disse næringsstoffer.
En frisk ingefærrod i butikken er relativt billig i betragtning af, hvor mange nyttige stoffer du får i dig. Riv et par centimeter af roden ned i en kop te, smoothie eller over salaten. Ønsker du at gøre det endnu nemmere for dig, findes der koncentrerede kosttilskud med ingefær og høj indhold af gingeroler og forskellige urteteer med ingefær som smagstilsætning.